Direktlänk till inlägg 6 oktober 2008

53. Solvalla en solig måndag afton.

Av HästCraft - 6 oktober 2008 21:37

Då var det måndag ånyo, trevligt.  Vi lastade och for in till staden med Mickan och Jespan och Norton i vagnen. Allt känns fint.


Vi kom i god tid, lastade ur. Soligt och härligt.


Mamma kom och hälsade på oxå, trevligt. Bertil kom lite senare med äpplen till Norton, vilken omtanke, Tack!  Fredrik dök upp oxå, skulle handla skor till Kitty och Pia.


Fixade i ordning Norton och tog ut han, han känndes fin, pigg och glad. Värmde lite lungt ett varv i skritt för att mjuka upp hans muskler lite, checkade upp och manade på, vi ökade farten lite, Nortons öron spetsas, full fart frammåt. Sänker stigbyglarna, måste träna låren kanske..


Ställer in han, täcke på, så han inte blir kall. Han har ju inte direkt mycket underhudsfett..   Vi fick spår 4:a, skall springa i samma lopp som vagnarna... Shit, läskigt. Massa hjul att "fastna" i känner jag.. Jag håller avstånd, "Solvalla-gubbarna" får säga vad de vill...


Tar ut han tidigt, låter han vandra runt på grusplanen ett tag, medan lopp 1 går av stapeln. Bara tre monté ryttare i dag..  Vår tur... Shit.


In på banan, Häst 1 kommer inte, vi springer runt i defileringsvolten asa länge..   Ut på banan, voltar oxå hel länge. Då till sist kommer !:an in, Norton svettig..  Han tar längsta vägen till volten, och skivan startar direkt när han är i volten.  Jag ligger i rygg på 3, men har för långt avstånd när vi skall starta, tydligen. Startar igen, något bättre.  Igen, halv bra... Start, skapligt, Norton ligger 2:a , i rygg på vagnen, av de andra monté ryttarna syns inget. Stänker grus satan i ansiktet, Men Han hänger med. Känner på sista rakan att något händer, travar han orent?  Håller in, Norton trött. Släpper förbi vagnarna. Stänker grus som fasen.Inte skönt.  Norton markerar på fram, tror jag. Men travar tappert in i mål, min duktiga kille.  Skrittar ut urbanan. Sitter av.  Tar in och Mickan spolar av han, svettig och trött, får täcke på, Skönt och ett av Bertils äpplen slinker ner.  Vi åker hem, rätt nöjda men konstaterar att trav världen är en värld av män. Med ett reglemente som styr hur man voltstartar som är påhittat 1922.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av HästCraft - 8 november 2009 22:03

I dag var det dax för den första årliga Hubertus jakten. Fint ordnat och mycket lyckat. Inga olyckor , Norton var taggad men hanterbar. Dina var skogs tokig. ville verkligen INTE vara så långt. På skanholmsrakan, sprang hon på sidan i full gal...

Av HästCraft - 8 november 2009 21:51

Så  var sommaren förbi och hösten är här, mörk och lerig.   Hästarna mår bra och sammaren har varit mycket härlig!!   Norton är fullt återställd i sina senor, mycket tack vara HästCraft, bra grejjer!! ...

Av HästCraft - 4 juni 2009 20:23

Nu är det fullt med super fina kanin ungar här på gården. Belgiska Jättar och Black and Tan. Bara att komma och titta och tinga den du tycker bäst om!!...

Av HästCraft - 1 juni 2009 23:37

Här är jag och Fredrik, min  granne på våra hästar. En trivsam för sommar dag....

Av HästCraft - 1 juni 2009 23:34

Men hon är i Finland, så jag kan inte krama på henne, vilket är ledsamt för mig.Fast kanske kul för henne att hon är på resande fot.....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se