Direktlänk till inlägg 28 september 2008

48. Mina höfter.

Av HästCraft - 28 september 2008 21:41

Jag är född med en "sjukdom" i höfterna som kallas för phertes, den är ärflig. Men på mig har det satt sig i båda höfterna. Vilket har inneburit att när jag var liten så var min rörelseförmåga grymt begränsad och jag hade mycket ont i mina höfter. Kröp fram vid 5 års ålder, hade speciell skena med konsitg sko som skulle "underlätta"... Det var en sanning med stor modifikation. Ialla fall så började jag rida vid 6 års ålder och då stabiliserade sig höfterna, och jag red mycket.  Gick i sjukgymnastik i skolan till jag gick i 3:an men sedan "vanlig" gympa.


För cirka 2 år sedan så accelererade smärtan i höfterna, speciellt höger. Det gjorde att jag inte kunde sova, hade mycket svårt att rida, barbacka var inte att tänka på , eftersom man då måste knipa åt med benen runt hästen. Vissa dagar kretsade alla tankar runt min smärta, alvedon, ipren, treo, zon-salva, inget hjälpte. Röntgade höfterna "kaput" stod det. Så alternativet var byt ut. Inte så spännande i min ålder. Jag tänkte att jag testar HästCraft, har ju funkat på hästarna. Desperat som jag var. Efter ett par dagar så lindras smärtan, vilken lättnad. Drack varje dag from nu. Nu känner jag bara ett kli i höften, om belastningen har varit mycket stor under flera timmar, dvs skott 2-3 hästar i rad utan vila, då får jag ont , men inte annars.  


Träffade en ortoped härom dagen, han  berättade och visade att mina höft "kulor", inte längre var kulor utan halva kulor. Dvs övan sidan fanns inte, vilket ledde till begränsad rörelse förmåga men framför allt infektioner, det var dessa som gjorde att det hade gjort så satans ont. HästCraft är anti-inflamatoriskt. Klart som korv-spad!!!    Nu går det inte en dag utan att jag dricker HästCraft, dum vore jag annars!! 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av HästCraft - 8 november 2009 22:03

I dag var det dax för den första årliga Hubertus jakten. Fint ordnat och mycket lyckat. Inga olyckor , Norton var taggad men hanterbar. Dina var skogs tokig. ville verkligen INTE vara så långt. På skanholmsrakan, sprang hon på sidan i full gal...

Av HästCraft - 8 november 2009 21:51

Så  var sommaren förbi och hösten är här, mörk och lerig.   Hästarna mår bra och sammaren har varit mycket härlig!!   Norton är fullt återställd i sina senor, mycket tack vara HästCraft, bra grejjer!! ...

Av HästCraft - 4 juni 2009 20:23

Nu är det fullt med super fina kanin ungar här på gården. Belgiska Jättar och Black and Tan. Bara att komma och titta och tinga den du tycker bäst om!!...

Av HästCraft - 1 juni 2009 23:37

Här är jag och Fredrik, min  granne på våra hästar. En trivsam för sommar dag....

Av HästCraft - 1 juni 2009 23:34

Men hon är i Finland, så jag kan inte krama på henne, vilket är ledsamt för mig.Fast kanske kul för henne att hon är på resande fot.....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se