Direktlänk till inlägg 21 september 2008

34. Springer Norton lättare m "gympadojjer" ?

Av HästCraft - 21 september 2008 22:35

Vi bestämde oss för att rida ut en lugn sväng pga Dina sår. Norton steppade ut på lätta fötter. Dina var lite stel i dak, fick ha stryk kappor , jag filade oxå kanten på den motsatta hoven rundare, för att undvika skav.Denna dag beslöt vi oss för att jag började på Dina och Jespan på Norton.

Mot Karlskär, genom skogen vid Ölsta, Lennartsnäs vägen, Norton ville verkligen springa. Lätta fötter.  Red i skapligt fart ner till Karlskär, Norton gillar inte vatten... Ville verkligen inte bada!!  Dina åt i lugn och ro.

 Att sitta på Dina  i Barefoot sadeln är som att sitta i en soffa av bästa sort. så skön sadel.    Vi vände och tog bakvägen hem, mot Skanholmsrakan, upp för backen bakom sommar stugorna, när vi närmar oss rakan vill Norton springa, "hopp-dyker" fram i ett galopp språng när Jespan startar han.  Vi byter, jag vill testa skorna på rakan. Oj vilka dansanta fötter! Travsäker  ialla fall, tur!!  Vi springer rakan, runt energiskogen, mot äppelträdgården, gott. Hästarna vill INTE stå stilla..Vidare genom skogen och hem, Dina är i gasen nu, "går" på sidan hem.  Väl hemma så är båda hästarna som filbunkar, tom Anders måste erkänna att de är nästan "sjukt snälla", kan bara hålla med. Dinas ben okej, tvättar av, sprayar.  Hästarna får mat, äpplen och HästCraft. Gott.  Och jag får varm häst andedräkt i mitt ansikte, tack för en trivsam tur.  Dina rullar sig i spånet. Norton fick halmboxen, inte lika skönt att rulla sig där...   Ut i hagen till polarna, välkomna säger dom, Dolly råmar som en galning, saknaden har varit olidlig nästan, allt blev så mörkt när hennes vänner försvann."Vad är väl en ponny och en unghingst jämnfört med hennes stora vänner!"


  Fotar massa m Jespans kamera, som hon säger "är så bra, din är såå dålig!"   Ja vad kan jag säga..


Tar in Tvåan i corallen lite, Han är grymt undrande; "Vad vill dom nu då?"

Ber honom hoppa över dunkar, men han tycker bara konstigt.

Hanfår gå ut till sist. Fixar resten av staketet, kanske elen funkar nu...


Tack mina bästa vänner för ytterligare an härlig dag. Hö och halm till hästarna, the till mig. God natt.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av HästCraft - 8 november 2009 22:03

I dag var det dax för den första årliga Hubertus jakten. Fint ordnat och mycket lyckat. Inga olyckor , Norton var taggad men hanterbar. Dina var skogs tokig. ville verkligen INTE vara så långt. På skanholmsrakan, sprang hon på sidan i full gal...

Av HästCraft - 8 november 2009 21:51

Så  var sommaren förbi och hösten är här, mörk och lerig.   Hästarna mår bra och sammaren har varit mycket härlig!!   Norton är fullt återställd i sina senor, mycket tack vara HästCraft, bra grejjer!! ...

Av HästCraft - 4 juni 2009 20:23

Nu är det fullt med super fina kanin ungar här på gården. Belgiska Jättar och Black and Tan. Bara att komma och titta och tinga den du tycker bäst om!!...

Av HästCraft - 1 juni 2009 23:37

Här är jag och Fredrik, min  granne på våra hästar. En trivsam för sommar dag....

Av HästCraft - 1 juni 2009 23:34

Men hon är i Finland, så jag kan inte krama på henne, vilket är ledsamt för mig.Fast kanske kul för henne att hon är på resande fot.....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se